• Pokličite: 051 228 441

Vgradna podelementna napa

Vgradna podelementna napa

Podelementna vgradna kuhinjska napa je napa, ki se vgradi neposredno v omarico nad kuhališčem. Te nape so priljubljene zaradi svoje diskretne oblike in čistega videza, saj se skrivajo v kuhinjskem pohištvu in ne zavzemajo veliko prostora. Podelementne nape so zelo učinkovite pri odstranjevanju vonjav in pare, ki nastajajo pri kuhanju.

Podelementne nape so lahko opremljene z različnimi vrstami filtrov, ki preprečujejo, da bi maščobe in drugi delci prišli v prezračevalni sistem in se nabrali v kanalih. Nape imajo kovinski maščobni filter, ki ga je mogoče očistiti in ponovno uporabiti, nekatere pa imajo poleg še filtre iz aktivnega oglja, ki absorbirajo vonjave in jih nevtralizirajo.

Pred nakupom podelementne nape se prepričajte, da je primerna za vašo kuhinjo, da se popolnoma prilega vašim dimenzijam in da ima dovolj moči za učinkovito odstranjevanje vonjav in pare. Prav tako preverite, ali ima primerno stopnjo hrupa in ali ima učinkovit sistem protipovratnih loput.

Obstajata dve vrsti podelementnih vgradnih nap.

Vgradna izvlečna napa in vgradna napa. Obe se namesti v kuhinjski element nad kuhališčem.

Na kaj je potrebno posebej paziti.

V kolikor že imate podelementno napo vgrajeno, je najlažje, da pri menjavi kupite enako. Vsak kuhinjski element je narejen za točno tak model, kot ga že imate. Nape se razlikujejo po vgradnih merah, predvsem dimenzijah motorja. V kolikor želite imeti drug model nape, bo skoraj zagotovo potrebna predelava elementa na želen model. Za vas bi to pomenilo, kar nekaj dodatnih stroškov. Paziti je potrebno tudi na to ali imate že narejen odvod zraka v zračnik. Le malo modelov ima možnost obtočnega delovanja oz. filtriranje zraka preko oglenega filtra.

Vsekakor vam svetujemo, da se pred nakupom takšne nape posvetujete z nami. Po dogovoru opravimo tudi ogled na domu in se nato skupaj odločimo za najprimernejšo napo.