• Pokličite: 051 228 441

Preprečevanje nastajanja plesni v tuš kabini

Preprečevanje nastajanja plesni v tuš kabini

Da bi se izognili plesni v tuš kabini, je pomembno, da poskrbite za ustrezno prezračevanje in redno čiščenje. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali preprečiti plesen v tuš kabini:

Redno čiščenje: Redno čiščenje je ključno za preprečevanje plesni. Uporabljajte blaga čistila in krpo ali gobico, da odstranite umazanijo, milo in vodni kamen.

Dobra ventilacija: Poskrbite, da imate dobro prezračevanje v kopalnici. Če imate okno, ga redno odpirajte, da bo v kopalnici krožil zrak. Če nimate oken, pa lahko namestite mehanske ventilatorje.

Popolno sušenje: Po uporabi tuš kabine dobro posušite stene, stekla, ploščice in stene s krpo ali metlico za prhanje. Tako boste preprečili nabiranje vlage in plesni.

Preprečevanje nabiranja vlage: Poskrbite, da bo kopalnica suha, saj vlaga pospešuje rast plesni. Po vsakem tuširanju uporabite krpo ali metlico za prhanje, da boste odstranili vso vodo.

Uporaba fungicidnih sredstev: Če se že pojavi plesen, lahko uporabite fungicidna sredstva, ki so namenjena uničevanju plesni. Vendar pa je pomembno, da jih uporabljate previdno in v skladu z navodili proizvajalca.

Z rednim vzdrževanjem in preprečevanjem nabiranja vlage lahko preprečite nastanek plesni v tuš kabini. V primeru, da se plesen že pojavi, jo odstranite čim prej, da se ne bo širila in poslabšala.