• Pokličite: 051 228 441

Pred nakupom indukcijske kuhalne plošče

Pred nakupom indukcijske kuhalne plošče

Na kaj moramo biti pozorni pred nakupom

Pred nakupom indukcijske plošče je pomembno vedeti nekaj ključnih stvari, ki vam bodo pomagale izbrati pravo ploščo za vaše potrebe:

Primerljivost s posodami:
Indukcijska plošča deluje samo s posodami, ki imajo magnetno dno. Pred nakupom plošče preverite, ali imajo vaše kuhinjske posode magnetno dno. Če posoda nima magnetnega dna plošča ne bo grela.

Velikost plošče:
Preverite, koliko kuhališč potrebujete in koliko prostora imate v kuhinji za vgradnjo plošče. Izberite ploščo, ki se prilega vašim potrebam in prostoru v kuhinji.Vse plošče imajo standardne velikosti, tako, da mora biti tudi izrez v kuhinjski pult standardnih dimenzij.

Moč:
Preverite, koliko moči potrebujete za vaše vsakodnevne potrebe kuhanja. Običajno so indukcijske plošče na voljo z močjo med 2 kW in 5 kW. Višja moč pomeni hitrejše kuhanje, vendar tudi višjo porabo energije.

Funkcije:
Preverite, kakšne funkcije ima indukcijska plošča, na primer timer, senzorji, možnost ohranjanja toplote, vgrajen termometer, varnostni sistem za preprečevanje pregrevanja, itd. Izberite funkcije, ki jih boste najpogosteje uporabljali.

Cena:
Indukcijske plošče so običajno dražje od klasičnih plinskih ali steklokeramičnih plošč. Cena je odvisna od velikosti, moči, funkcij in blagovne znamke. Pred nakupom določite svoj proračun in izberite ploščo, ki ustreza vašim potrebam in proračunu.

Znamka:
Izberite ploščo priznane blagovne znamke, ki ima dobre ocene uporabnikov in jamstvo za kakovost. Na ta način boste zagotovili dolgo življenjsko dobo in zanesljivost plošče.

Vgradnja:
Indukcijske plošče so običajno vgrajene v kuhinjski pult. Pred nakupom preverite, ali imate dovolj prostora za vgradnjo plošče in ali potrebujete strokovno pomoč pri vgradnji.Vse plošče imajo standardne vgradne velikosti (npr. 490 mm x 560 mm), tako, da mora biti tudi izrez v kuhinjski pult standardnih dimenzij.

Če upoštevate te ključne dejavnike, boste lahko izbrali najbolj primerno indukcijsko ploščo za vašo kuhinjo in vaše potrebe.