• Pokličite: 051 228 441

Otočna napa

Otočna napa

Pri izbiri otočnih map, vam svetujemo, da se pred nakupom dogovorite za ogled z nami, saj vas lahko vnaprej opozorimo na dela, ki jih je potrebno opraviti pred namestitvijo nape.

Zlasti v novogradnjah ali v primeru, da imate strop iz mavčnih plošč, je le-tega potrebno ustrezno ojačati. V kolikor imate že načrtovan odvod zraka, je še vedno potrebno določiti mikrolokacijo odprtine za odvod zraka. Le-ta mora biti točno nad kuhališčem.

V kolikor imate strop spuščen za več kot 300mm, pa je pred nakupom obvezno potrebno izmeriti razdaljo med otokom in stropom, ter vračunati minimalno velikost nape. Nemalokrat se zgodi, da je napa kljub minimalni nastavitvi višine prenizko nad kuhališčem, kar ni funkcionalno.

Glede na model nape, ter vrsto kuhališča, proizvajalci priporočajo ustrezno višino, ki mora biti v mejah tovarniške tolerance proizvajalca. V kolikor je razdalja med stropom in kuhališčem premajhna, se raje odločite za nakup vgradne stropne nape. Seveda je to možno le, če vam to dopušča razmak med stropom in knaufom.