• Pokličite: 051 228 441

Nasvet - splošno pred nakupom pomivalnega stroja

Nasvet - splošno pred nakupom pomivalnega stroja

Pred nakupom pomivalnega stroja je koristno razmisliti o nekaj ključnih dejavnikih, ki vplivajo na izbiro ustrezne naprave. Tukaj je nekaj pomembnih vidikov, ki jih velja upoštevati:

Velikost:
Pomivalni stroji so na voljo v različnih velikostih, zato je pomembno izbrati pravo velikost za vašo kuhinjo in gospodinjstvo. Standardne dimenzije pomivalnih strojev so 60 cm širine, 85 cm višine in 60 cm globine. Obstajajo pa tudi manjš velikosti oz. širine 45 cm.

Prostornina:
Pomivalni stroji so različno veliki in imajo različno veliko notranjost, kar se odraža tudi v njihovi zmogljivosti. Prostornina pomivalnega stroja se navadno giblje med 9 in 15 pogrinjki, pri čemer en pogrinjek predstavlja posodo in pribor za eno osebo.

Energijska učinkovitost:
Energijska učinkovitost pomivalnega stroja je pomembna, saj lahko zmanjša stroške električne energije in vode, hkrati pa zmanjša vaš vpliv na okolje. Pomivalni stroji so razvrščeni po energijski učinkovitosti, pri čemer so najboljši razredi A+++, A++ in A+.

Funkcije in programi:
Pomivalni stroji lahko vključujejo različne funkcije in programe, ki olajšajo čiščenje in pomivanje različnih vrst posode. Na primer, nekateri pomivalni stroji imajo poseben program za hitro pomivanje, ki traja manj časa, medtem ko drugi imajo program za pomivanje posode pri nizkih temperaturah.

Cena:
Cena pomivalnega stroja je pomemben dejavnik pri izbiri, vendar ne bi smela biti edina odločilna. Cene se gibljejo od nekaj sto evrov do več tisoč evrov, odvisno od znamke, velikosti, zmogljivosti in funkcij.

Znamka in garancija:
Pri izbiri pomivalnega stroja je priporočljivo izbrati znamko, ki je znana po kakovosti in zanesljivosti. Poleg tega preverite garancijo, ki jo nudi proizvajalec, da zagotovite, da boste imeli zaščito v primeru morebitnih napak ali okvar.