• Pokličite: 051 228 441

Montaža tuš kabine s kadjo

Montaža tuš kabine s kadjo

Pri montaži tuš kabine je pomembno, da sledite navodilom proizvajalca in upoštevate naslednje nasvete:

 1. Priprava prostora:

  Pred montažo tuš kabine se prepričajte, da je prostor ustrezno pripravljen. Odstranite obstoječo kabino ali kad ter preverite, ali so stene ravne in trdne. Pripravite tudi potrebno orodje in material za montažo, kot so vijaki, sidra, tesnilni material itd.

 2. Natančno merjenje:

  Pred montažo natančno izmerite dimenzije prostora ali obstoječe tuš kadi, da zagotovite pravilno prileganje tuš kabine. Upoštevajte višino, širino in globino prostora ter preverite, ali so dimenzije tuš kabine skladne s prostorom ali kadjo.

 3. Preverjanje ravni tal in kadi:

  Pred namestitvijo preverite, ali so tla ravna. Če je potrebno, izravnajte tla z dodatno podlago ali uporabo, da zagotovite stabilno osnovo za tuš kabino. Prav tako mora biti kad položena ravno in brez naklonov.

 4. Montaža osnovnega okvirja:

  Začnite z montažo kadi ali osnovnega okvirja tuš kabine. Uporabite priložene sestavne elemente in sledite navodilom proizvajalca. Zagotovite, da je tuš kad ali okvir pravilno poravnan in pritrjen na tla ter stene.

 5. Vgradnja stekel :

  Po montaži okvirja vgradite steklene plošče. Bodite previdni, da ne poškodujete stekla med postopkom montaže. Uporabite ustrezne pritrdilne elemente in tesnila, da zagotovite stabilno in varno pritrditev steklenih plošč.

 6. Tesnjenje in zaključek:

  Po končani montaži temeljito preverite, ali so vsi spoji in priključki dobro zatesnjeni. Uporabite primeren tesnilni material ali silikon za zagotovitev vodotesnosti tuš kabine. Po potrebi prilagodite tudi vrata ali druge gibljive dele, da se pravilno odpirajo in zapirajo.

 7. Preizkus delovanja:

  Po montaži tuš kabine preverite njeno delovanje. Preverite, ali se vrata pravilno odpirajo in zapirajo ter ali je odtok učinkovit. Preizkusite pritisk vode in preverite, ali ni puščanja ali drugih težav.


Če niste vešči montaže ali če se pojavijo težave, je priporočljivo poiskati pomoč izkušenega strokovnjaka, da se zagotovi pravilna in varna namestitev tuš kabine.