• Pokličite: 051 228 441

Čiščenje steklokeramične plošče

Čiščenje steklokeramične plošče

Steklokeramične plošče je priporočljivo čistiti po vsaki uporabi, saj tako preprečimo nabiranje trdovratnih madežev in ostankov hrane, ki lahko povzročijo trajne poškodbe na površini plošče. Tukaj je nekaj korakov za učinkovito čiščenje steklokeramične plošče:

- počakajte, da se plošča popolnoma ohladi, preden začnete s čiščenjem.

- odstranite ostanke hrane ali madeže z mehko krpo ali papirnatimi brisačami.

- uporabite specialno sredstvo za čiščenje steklokeramičnih plošč, ki ga najdete v trgovinah z gospodinjskimi aparati. Nanesite sredstvo na   površino plošče in pustite delovati nekaj minut.

-  s čisto in vlažno krpo ali gobico obrišite celotno površino plošče, dokler ne odstranite vseh ostankov sredstva za čiščenje.

- na koncu ploščo obrišite s suho krpo ali papirnato brisačo, da odstranite morebitno vlago ali ostale sledi čistilnega sredstva.

- v kolikor se vam je kakšna stvar prižgala na površino le-to to previdno odstranite s za to namenjenim odstranjevalcem z rezilom in je namenjen čiščenju steklenih površin.

Pri čiščenju steklokeramične plošče se izogibajte uporabi grobih ali abrazivnih sredstev, kot so žičnate gobice ali čistila v prahu, saj lahko poškodujejo površino plošče. Prav tako se izogibajte uporabi ostrejših predmetov, kot so noži ali kovinske lopatice, ki lahko praskajo površino stekla.